Home 9 Duurzaamheid

Apparatenfabriek “Aalsmeer” en Duurzaamheid

Duurzaamheid is een hot item. Vrijwel elk zichzelf respecterend bedrijf probeert zich zo duurzaam mogelijk te presenteren. Maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk?

Een product is duurzaam als het een lange levensduur heeft, recyclebaar is en bij de productie minimaal grondstoffen en energie verbruikt.

Een proces is duurzaam als het eveneens minimaal gebruik maakt van grondstoffen en energie.

En dat is nu eigenlijk het mooie van Apparatenfabriek “Aalsmeer” en haar producten: Al meer dan 100 jaar fabriceert Apparatenfabriek “Aalsmeer” degelijke apparatuur, met een zo lang mogelijke levensduur, waarvan je zelfs na 50 jaar nog reserve onderdelen kunt krijgen, gemaakt van vrijwel 100% recyclebaar materiaal en wat gebruikt wordt voor het benutten en/of terugwinnen van beschikbare energie (warmte). Want dat is in wezen de ‘duurzame’ omschrijving van een warmtewisselaar…. Apparatenfabriek “Aalsmeer” is eigenlijk van nature al behoorlijk duurzaam bezig.

Echter, het hierbij laten is niet voldoende.

Om het productieproces te verduurzamen investeert Apparatenfabriek “Aalsmeer” in moderne machines met lager energieverbuik, regeneratie van de lasdamp afzuiging en andere mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen.

Voor de toepassing van haar producten komt er steeds meer de nadruk te liggen op warmteterugwinning en het benutten van de warmte uit natuurlijke energiebronnen, zoals zonnewarmte, biogas en aardwarmte.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Warmtewisselaars voor de terugwinning van warmte uit afvalwater
  • Rookgaskoelers voor warmtekracht installaties met biogas
  • Boilervaten voor het bufferen van warmte uit zonnecollectoren
  • Buffervaten voor warmtepomp installaties

Uiteraard zijn er nog legio andere mogelijkheden voor duurzame toepassingen. Graag willen wij met u meedenken over toepassingen voor het benutten van natuurlijke energiebronnen en warmteterugwinning.

Apparatenfabriek “Aalsmeer” gaat groen

Wij hechten veel waarde aan het milieu. Daarom zijn wij trots om mede te delen dat AFA vanaf heden voor een groot gedeelte groen is met betrekking tot energie. We hebben 175 zonnepanelen op ons dak geplaatst. Energie die we niet zelf opwekken is tevens 100% groen.

Pure Energie Certificaat duurzame toekomst

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in één van de diensten van Apparatenfabriek “Aalsmeer” BV of wilt u meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

    Zonnepalen op een dak