Home 9 Over ons 9 Historie

Historie

De geschiedenis van Apparatenfabriek “Aalsmeer” (AFA) begon meer dan 100 jaar geleden toen Cornelis Lanser besloot om voor zichzelf te beginnen en Smederij C. Lanser begon. De belangrijkste activiteiten van de smederij waren constructiewerk en het repareren van kachels, haarden en rijwielen.

Door de opkomst van van de glastuinbouw rond Aalsmeer groeide de vraag naar c.v.-installaties. Het inmiddels Fa. C. Lanser genaamde bedrijf ging zich daarom naast het constructiewerk steeds meer specialiseren in de installatietechniek. Vanaf ca. 1950 werden de activiteiten verder uitgebreid met de productie van drukvaten en warmtewisselaars. Hiervoor werd een aparte afdeling opgericht, namelijk Apparatenfabriek Aalsmeer.

Het gecombineerde bedrijf groeide zodanig dat in 1987 werd besloten het bedrijf te splitsen in 2 zelfstandige firma’s, namelijk Lanser Installatietechniek en Apparatenfabriek “Aalsmeer” (AFA).

Apparatenfabriek “Aalsmeer” groeide uit tot een veelzijdig bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van apparatuur op maat; naar eigen ontwerp of volgens specificatie van de klant. Het heeft een naam opgebouwd als een betrouwbare leverancier van een breed assortiment degelijke en betrouwbare apparaten, voor zowel de industrie, als de scheepvaart en de utiliteitsbouw.

Om aan de moderne eisen te blijven voldoen heeft Apparatenfabriek “Aalsmeer” zich gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 en de PED (modules A, D1, H en H1). , Ook zijn we  in het bezit van een ASME certificaat en het certificaat ‘Manufacture License of Special Equipment People’s Republic of China’.

Verder blijft het ook investeren in moderne technieken als 3D-tekenen en het verwerken van moderne materialen als duplex en AISI 904L, maar vergeet Apparatenfabriek “Aalsmeer” haar basis niet en dat is ouderwets degelijke apparatuur leveren.

Om ook voor de toekomst vakwerk te kunnen blijven leveren is Apparatenfabriek “Aalsmeer” erkend leerbedrijf geworden om jonge mensen op te kunnen leiden tot vaklui in lassen, plaatwerken of bankwerken.

Al met al is Apparatenfabriek “Aalsmeer” een modern en dynamisch bedrijf met de degelijkheid van meer dan 100 jaar ervaring!

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in één van de diensten van Apparatenfabriek “Aalsmeer” BV of wilt u meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!